Wandelen voor boodschappen

Donderdag, 18 november 2021

Beloond worden voor sporten en bewegen; wie wil dat niet? Its My Life ontwikkelde de Fitcoins: een digitale munt waarmee je spaart voor gratis producten of toegang door te bewegen. Het bedrijf sloeg ook de handen ineen met verschillende maatschappelijke projecten, zoals Super Sociaal in Helmond en Vincentius Vitaal in Nijmegen. Bekijk hieronder de video over Super Sociaal:

Peter Verbeek, managing partner, benadrukt dat Fitcoins niet alleen bedrijven aanzet tot meer beweging, maar ook een sociale dimensie heeft. Door samen te werken met initiatieven als Super Sociaal en Vincentius Vitaal, worden mensen met een lage sociaal-economische status gestimuleerd om in beweging te komen en beloningen te verdienen. Fitcoins is meer dan een bedrijfsinitiatief; het draagt bij aan vitaliteit, sociale betrokkenheid en lokale initiatieven.

Om de impact te vergroten, ontving Fitcoins een aanjaagbudget. Hiermee ontwikkelden ze een trainingsdag voor gemeenten om vergelijkbare initiatieven op te zetten en te laten groeien. Gerjo Schepers, van VierVitaal, is een van de initiatiefnemers van sociale projecten en benadrukt het belang van verbinders in gemeenten. Door gemeenten te trainen, hoopt Fitcoins de impact te vergroten en meer mensen met een lage SES in beweging te krijgen. Inmiddels hebben steden zoals Den Haag, Eindhoven, Rotterdam en Oldenzaal belangstelling getoond voor de training, en Fitcoins streeft ernaar om in 2024 bij minimaal veertig gemeenten actief te zijn.

Meer weten? Neem dan contact op met Peter Verbeek (info@fitcoins.nl).